Legújabb frissítések

2018. 12. 27.

Frissítve az Igehirdetések hanganyaga.

2018. 12. 27.

Feltéve a Gyülekezeti újság leújabb száma

2018. 07. 14.

Presbiteri szolgálat frissítve


Kórus története PDF Nyomtatás
Írta: GolF   

Huszár Gál Kórus

A Budapest-Angyalföldi Református Gyülekezet kórusa

 

 

Szálljon a hála éneke az Úrnak!

A kórus névadója, Huszár Gál, 1512-1575 között élt evangélikus, korábban katolikus lelkész, aki a vallási üldöztetések közepette az első protestáns énekeskönyvet szerkesztette és kiadta (Isteni dicséretek és Psalmusok. Debrecen, 1560). A mai jóval békésebb időkben is példát vehetünk tőle kitartásból és hitből.
A Huszár Gál Kórus Lelleiné Kovács Eszter vezetésével 2005 őszén kezdett szerveződni. Kezdetben mindössze öt-hat, énekelni szerető kórustaggal tartottunk próbákat istentisztelet után. Eleinte csak egyszerűbb gyülekezeti és kórus-énekeket tanultunk kettő, később, a taglétszám gyarapodásával három, majd négy szólamban. Jelenleg tizenkét tagot számlál a kórus. Névadója az az evangélikus (korábban katolikus) lelkész, aki az első protestáns énekeskönyvet szerkesztette, akinek gyakorlatilag az énekeskönyvünket köszönhetjük.
A kórus az istentisztelet részeként gyakran szolgál többszólamú gyülekezeti énekek előadásával. Repertoárunkon gyülekezeti énekek, klasszikus egyházi zene, valamint goszpelek, spirituálék szerepelnek. Gyülekezetünk templomában több önálló fellépésünk is volt, esetenként az advent, a pünkösd időszakban, illetve ősszel. Őszi fellépéseinken, vendég zenekar közreműködésével, spirituálékból álló műsort adunk elő. A kórus részt vesz a hagyományteremtő református kórustalálkozókon is. Ezen kívül készítettünk egy CD-t a szépen kibővült repertoárból.

A kórus jelenlegi tagjai: Baján Tímea, Boros Kata, Kovács Edit, Krizsán Katalin, Kurta Klaudia, Lellei Benedek, Lellei László, Lellei Luca, Mészáros Nóra, Nemes Botond, Pércsiné Németh Ilona, Vojtkó Eszter

Karnagy: Lelleiné Kovács Eszter

Módosítás dátuma: 2012. december 10. hétfő, 11:31
 
FacebookGoogle bookmark

Képek - Konfirmáció 2015

Angyalföldi Lelki Útravaló

 

"Mert a föld, a mely beiszsza a gyakorta reá hulló esőt és hasznos füvet terem azoknak, a kikért műveltetik, áldást nyer Istentől"

Zsid 6,7

 

A Teremtő soha nem azért áld meg bennünket, hogy céltalanul őrizgessük az ő ajándékait. Ő azért adja áldását ránk, hogy mi is áldássá lehessünk mások számára.


45. hét

November 5 - 11.

Hétfő - 17 óra
Konfirmáció I.
18 óra
Konfirmáció II.
18 óra
Ifi

Szerda - 10 óra
Gyülekezeti Bibliaóra

Csütörtök - 18 óra
Gyülekezeti Bibliaóra

Péntek - 10 óra
Baba-Mama Klub

Vasárnap - 10 óra
Istentisztelet


46. hét

November 12 - 18.

Hétfő - 17 óra
Konfirmáció I.
18 óra
Konfirmáció II.
18 óra
Ifi

Kedd - 9.30 óra
Kórházmisszió

Szerda - 10 óra
Gyülekezeti Bibliaóra
11 óra
Karácsonyi képeslap készítés

Csütörtök - 15 óra
Istentisztelet, az
Empátia gondozóházban

Szombat - 16 óra
Adventi kreatív kör

Vasárnap - 10 óra
Istentisztelet


Gyülekezeti programjainkról bővebb információ
a Naptár menüpontban

 

 

Google+